Jestem absolwentką studiów magisterskich na kierunku dietetyka na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku.
Już w trakcie studiów zdobywałam doświadczenie zawodowe prowadząc szkolenia, warsztaty i edukacje żywieniowe oraz pisząc artykuły na portale Dietetycy.org oraz BonaVita.pl. Zostałam wyróżniona w konkursie „Nauka i praktyka w zawodzie dietetyka” organizowanym przez Akademię Dietetyki. Współpracuję również przy realizacji ogólnopolskiego projektu propagującego zdrowe żywienie Zdrowe Kieszonkowe.
W myśl zasady „kto stoi w miejscu ten się cofa” stale dokształcam się i podnoszę swoje kwalifikacje uczestnicząc w kursach, szkoleniach oraz konferencjach naukowych (m.in. szkolenie „Edukator w cukrzycy”, „Dietetyka sportowa” i liczne konferencje naukowe).
W wolnych chwilach chętnie gotuję. Dlatego jadłospisy przeze mnie przygotowywane są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Najważniejsze jest dla mnie, aby moi klienci postrzegali zmianę sposobu żywienia jako nowy, ciekawy i przede wszystkim zdrowy sposób na życie a nie przykry obowiązek. Gwarantuje to trwałe efekty i radość z zauważalnych zmian.